zaterdag 25 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Nationaal Coördinator Groningen start op 13 september nieuwe ronde opkopen van woningen

spot_img

Groningen – Op maandag 13 september 2021 start Nationaal Coördinator Groningen (NCG) met een nieuwe ronde van het Koopinstrument. Woningeigenaren met een huis in de kern van het aardbevingsgebied, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen zich aanmelden voor het opkopen van hun woning. Aanmelden kan vanaf maandag 13 september tot en met zondag 10 oktober 2021 via het formulier op de website van Nationaal Coördinator Groningen.

Meer informatie over de voorwaarden en de procedure is nu al te vinden op de website van NCG. De selectie vindt plaats in oktober. Daarna horen de aanvragers of ze zijn geselecteerd voor deelname aan het Koopinstrument.

Budget
Dit is de tweede aanvraagronde van 2021. In 2021 is een budget van 10 miljoen euro beschikbaar voor de aankoop van woningen. Dat geld wordt verdeeld over twee aanvraagrondes van 5 miljoen euro.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het Koopinstrument geldt een aantal voorwaarden. Zo moet de woning in het aardbevingsgebied staan. Op de website van NCG staat een overzicht met postcodes die vanaf dit jaar in aanmerking komen voor het Koopinstrument. Verder moet de aanvrager eigenaar en bewoner zijn van de woning of deze via een erfenis hebben gekregen. Daarnaast moet de woning een aaneengesloten periode van minimaal acht maanden aantoonbaar via een makelaar openbaar te koop staan.

Bijzondere omstandigheden
Woningeigenaren met bijzondere omstandigheden krijgen voorrang bij het opkopen van de woning. Zij krijgen voorrang boven de eigenaren waarvan de woning alleen langdurig te koop staat. Bijzondere omstandigheden zijn bijvoorbeeld een medische indicatie, familieomstandigheden of woon-werkafstand. Ook significante schade door mijnbouw wordt als bijzondere omstandigheid aangemerkt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten