Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Groningen – Het is weer oogsttijd. Boeren en loonwerkers rijden met groot materieel om de oogst van het land te halen. De modder die daardoor op de weg komt, kan voor verraderlijk gladde wegen zorgen. De moddercampagne vraagt om onderling begrip en om rekening met elkaar te houden.

De campagne richt zich niet alleen op de boer die met zijn modderige oogstwagen de weg op moet, maar ook op de automobilist of motorrijder. Weggebruikers moeten tijdens oogsttijd alert zijn. Bij modder op de weg is het advies: pas je snelheid aan. Raak je toch in een slip? Onthoud dan: stuur recht, gas los en rustig uit laten rollen. De campagne vraagt om onderling begrip. Als we in het verkeer rekening houden met elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede. Met elkaar dragen boeren en weggebruikers verantwoordelijkheid voor een veilige oogsttijd. Mooi veur mekoar!

Waarschuwingsborden
Bij kans op modder op de weg staan er waarschuwingsborden langs de weg. En de afspraak is dat de ‘vervuilers’ de weg zo snel mogelijk weer schoon maken. De medewerkers van Bruggers Loonbedrijf kregen vandaag een T-shirt met de slogan Modder van de weg? Mooi veur mekoar!

Moddercampagne
Op verkeerswijzergroningen.nl staat alle informatie over deze nieuwe campagne en de folders, stickers en posters. De komende tijd is de radiospotje ‘Modder van de weg? Mooi veur mekoar!’ te horen op RTV Noord.

Over Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.

Back to top button