Meedoen aan de dagactiviteit bij Cadanz Welzijn, iets voor u?

Eemsdelta – Bij dagopvang denken mensen vaak aan een opvang voor mensen met een zorgvraag. Hoewel dit zeker zo kan zijn, is de dagactiviteit van Cadanz Welzijn juist voor zelfstandig wonende ouderen die niet in aanmerking komen voor een indicatie voor begeleiding of dagopvang.

Ouderen komen op dinsdag of donderdag bij elkaar om gewoon even samen te zijn. In een ongedwongen sfeer beleven zij samen een gezellige dag. De dagactiviteit vindt plaats in Appingedam en Delfzijl en wordt begeleid door vaste vrijwilligers. De sociaal werkers van Cadanz Welzijn coachen en ondersteunen deze vrijwilligers. Ook is de sociaal werker contactpersoon voor en tussen de deelnemer, de familie en de zorg- of hulpverlening. Soms heeft een deelnemer een lichte vorm van zorg nodig. Dat is geen probleem, de betrokken thuiszorgmedewerker komt op de locatie van de dagactiviteit, zodat de zorg gewoon kan doorgaan.

Voor veel deelnemers is de dagactiviteit heel belangrijk, met name vanwege de contacten met andere mensen. Door de dagactiviteit worden gevoelens van eenzaamheid minder en hebben de deelnemers iets leuks buiten de deur te doen. De dagactiviteit is voor veel ouderen het hoogtepunt van de week!

Sociaal werker Cadanz Welzijn Bernard Schlimbach: “Het dagprogramma is wisselend, vrijwilligers organiseren elke week andere activiteiten. Denk aan knutselen of spelletjes doen, maar ook worden er met regelmaat gasten uitgenodigd: bijvoorbeeld een bloemist die met de deelnemers een bloemstukje maakt of een muzikant die liedjes speelt van vroeger. En ook niet onbelangrijk: tussen de middag wordt gezamenlijk een warme maaltijd genuttigd. Zowel deelnemers als mantelzorgers zijn positief over de dagopvang. Deelnemers vergroten hun sociale netwerk en voor mantelzorgers geldt dat zij even een moment los zijn van de zorg (respijtzorg)”.

Sociaal werker Cadanz Welzijn Annet Topelen: “Het is mooi om te zien dat de deelnemers genieten van de dag. Er ontstaan persoonlijke vriendschappen door de dagactiviteit. Helaas kunnen een aantal deelnemers door ziekte of verhuizing niet meer deelnemen aan de dagactiviteit. Het is goed om te zien dat er veel aanmeldingen zijn van nieuwe deelnemers. 

Als u nu denkt, dit is iets voor mij of ik ken iemand voor wie het goed is er eens een dag uit te zijn, neem dan contact op via de receptie van Cadanz Welzijn, telefoonnummer 0596-745024. Voor de dagactiviteit is geen indicatie nodig. Er is plaats voor 10 tot 15 deelnemers per groep. In een intakegesprek kijken ze of u in aanmerking komt voor de dagactiviteit.Back to top button