Snelle carrièreswitch naar de zorg door nieuwe opleiding

Groningen – De opleiding Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen heeft samen met zorginstellingen uit de regio een opleiding ontwikkeld waarmee hbo’ers versneld in de praktijk inzetbaar zijn als verpleegkundige. Hierdoor wordt er een bijdrage geleverd aan het oplossen van het tekort aan zorgmedewerkers. De eerste 18 studenten zijn in februari van start gegaan met hun bacheloropleiding Verpleegkunde én tegelijkertijd met werken bij een zorginstelling.

FastSwitch
De Hanzehogeschool neemt deel aan het landelijk project FastSwitch, een landelijk initiatief van het Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-platform van de Vereniging Hogescholen met als doel samen een maatschappelijke bijdrage te leveren aan een Leven Lang Ontwikkelen. FastSwitch hbo-Verpleegkunde richt zich op de zorgsector. Studenten met een hbo- of wo-diploma kunnen zich hiervoor aanmelden.

Direct aan de slag bij zorginstellingen
Een belangrijk onderdeel is de matching met de werkgever voor de start van de studie. Elke student én elke zorgorganisatie is anders. Om te komen tot de beste oplossing voor de student én de zorgorganisatie wordt maatwerk geleverd.

Voordat de opleiding start wordt er gekeken naar de werk- en leerervaringen die de student al meeneemt en waar de ambitie ligt. Daardoor kan een passende werkkring al vanaf dag één worden gevonden. De opleiding is zo ingericht dat de studenten zo snel mogelijk datgene kan leren wat nodig is om als verpleegkundige in opleiding aan de slag te kunnen. De studenten krijgen ook direct salaris, waardoor de overstap van een betaalde baan naar de zorg eenvoudiger wordt.

Samenwerking werkveld
Zorgorganisaties zijn nauw betrokken bij het opleiden van verpleegkundigen. Vanzelfsprekend, omdat het grootste deel van de opleiding plaatsvindt op de werkplek. Instellingen uit ouderen-, thuis- en geestelijke gezondheidszorg, zoals De Hoven, TSN Thuiszorg, Buurtzorg Nederland, GGZ Drenthe, Lentis, Zonnehuisgroep Noord en het Hooge Heem zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de opleiding. Studenten gaan direct de praktijk in en leren vindt vooral op de werkvloer plaats.

Meer informatie over de opleiding is hier te vinden.Back to top button