Medewerkers gemeente Eemsdelta maken kennis met ondermijningscontainer

Delfzijl – Medewerkers van de gemeente Eemsdelta bezochten vorige week de ‘Ondermijningscontainer’.  Deze container stond bij het gemeentehuis in Delfzijl. De medewerkers van de gemeente kwamen meer te weten over de gevaren en signalen van drugsgerelateerde criminaliteit.

Herkennen van ondermijning
De Ondermijningscontainer ligt vol met materialen die bij de productie van verschillende soorten drugs worden gebruikt. Medewerkers konden zien, ruiken en voelen hoe een drugsproces werkt. Ook kregen ze uitleg over het witwassen van geld en de manier waarop criminelen voor hun illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en dienstverleners.

Ondermijning herkennen is belangrijk
Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit effect heet ook wel ondermijning.

Burgemeester Ben Visser: “Tegengaan van ondermijning is belangrijk om de invloed van criminaliteit in de samenleving terug te dringen. Het aanpakken, terugdringen en voorkomen van ondermijning en ondermijnende criminaliteit in de gemeente is daarom belangrijk. Dat begint met herkennen van ondermijning. Het is goed dat onze medewerkers op deze manier inzicht krijgen in het herkennen van illegale activiteiten.”

Meer informatie over ondermijning?
Wilt u meer informatie over ondermijning? Kijk dan op de website van de politie: politie.nl/informatie/wat-is-ondermijning.html

Back to top button