Meer dan 900 muzikanten actief tijdens het Muziekfestival Delfzijl komend weekend

Delfzijl – Na drie jaar stilte zal aankomend weekend het Muziekfestival Delfzijl losbarsten in het centrum van Delfzijl. De Stichting Muziekfestival Delfzijl grijpt de tiende editie aan om dit jaar flink uit te pakken. De bekende ingrediënten zijn aanwezig, zoals de optredens van orkesten op de zaterdagmiddag in het centrum, de grote muziekshow op de zaterdagavond op het Molenbergplein en de Delfzielster Dweildag op de zondag. Maar overal is een flinke schep bovenop gedaan. 

Richard Stegmeijer van de organisatie meldt: “Met meer dan 900 muzikanten gaan we een schitterend muziekweekend tegemoet. Eind 2019 hadden we de richting al uitgezet, maar door de bekende redenen kunnen we de plannen nu ten uitvoering brengen. Het middagprogramma vanaf 13:00 wordt aangevuld met zangers en zangeressen die meezingen met de vier orkesten uit de oud-gemeente Delfzijl. Zo treedt bijvoorbeeld Erwin de Vries op. Wat helemaal nieuw is, is de Streetparade. Als afsluiting op het middagprogramma marcheren vijf top showkorpsen vanaf 16:30 het centrum binnen. Met korpsen die bestaan uit 70 muzikanten belooft dit absoluut spectaculair te worden in de winkelstraten. De korpsen starten de parade om 16:20 vanaf de havenboulevard. Sommige korpsen doen meer dan alleen marcheren en zullen het publiek tijdens de parade verrassen.” 

Ook bij de grote muziekshow op de zaterdagavond op het Molenbergplein wordt uitgepakt. De vijf top showkorpsen zullen zes shows laten zien en horen. Met verbluffende figuraties en schitterende muziek zal het publiek tijdens de 2,5-uur durende show flink geboeid worden. Daar bovenop meldt de organisatie dat het publiek mag rekenen op “muzikaal vuurwerk”. Kaarten voor een zitplek op de tribune zijn nog beschikbaar. Zie hiervoor www.muziekfestivaldelfzijl.nl 

Bij de Delfzielster Dweildag op de zondag zullen 12 dweilorkesten en vier shanty- en amusementskoren het centrum flink op de kop zetten. Vanaf 13:00 zal het losbarsten met tot 17:00 overal in het centrum heel veel muziek. Dweilorkesten staan er bekend om de boel flink op stelten te kunnen zetten. De winkeliers houden koopzondag en er vindt een grote braderie/markt plaats in de winkelstraten. 

Alle informatie over het Muziekfestival Delfzijl is te vinden op www.muziekfestivaldelfzijl.nl

Back to top button