Pinksterfeesten: maritiem gevoel tijdens Pinkstertrail 2022

Delfzijl – Tijdens de Pinkstertrail op zaterdag 4 juni is de verbinding met de zee duidelijk aanwezig. Veel bedrijven die een connectie hebben met de zeevaart openen tijdens het unieke evenement de deuren.

“Delfzijl is daar zeker uniek in” vertelt Wildrik Bulthuis. “Doordat Delfzijl een havenplaats is, is de connectie met de zee overal aanwezig. Nog steeds zijn er veel zeevaart gerelateerde bedrijven in Delfzijl gevestigd. Dat zie je niet meer in elke havenplaats. We gaan zelfs door de oude zeevaartschool. Wat het leuk maakt, is dat de bedrijven de deuren voor het publiek openen. Het zijn van die plekken waar je anders niet komt. De hele route ademt een maritieme sfeer uit. We gaan o.a. langs een sluisje en ook de Zeeheldenbuurt, het Muzeeaquarium en het beeld van de havenarbeider worden niet overgeslagen.”

“Het zijn niet alleen maar zeevaart gerelateerde gebouwen die we bezoeken,” vult Mark Giesolf aan. “Het Hoeske van Opoe Iet, de brandweerkazerne, het gemeentehuis en de Kruiskerk zijn ook juweeltjes. De tocht over het terrein van Woonzorgcentrum Vliethoven en revalidatiecentrum Eemsdelta is ook heel leuk. Zowel voor de deelnemers als voor de bewoners. Daar wordt een echt feestje gemaakt, Job oet Spiek zal met zijn muziek zorgen voor de juiste stemming. Het wordt op 4 juni sowieso een sportief feestje. Alle deelnemers krijgen onderweg een lekkere traktatie  en de sfeer zit er door de verschillende muziekgroepen goed in. De muziek in de Kruiskerk wordt heel bijzonder, we kregen het aanbod om van de aanwezige piano gebruik te maken en zo’n buitenkansje laten we natuurlijk niet lopen.”

“In korte tijd hebben we ervoor weten te zorgen dat het evenement staat als een huis,” meent Bulthuis. “Een voordeel was dat de meeste contacten in 2020 al gelegd waren. Door de corona moest het toen afgelast worden, maar de afspraken waren voor de meeste bedrijven nog steeds geldig. Tijdens de gesprekken die we gevoerd hebben, was het enthousiasme goed te horen. Bedrijven meldden zich zelfs aan voor de volgende editie. Ook de sponsoring loopt goed. Met vaste sponsoren als Budget Beheer Eemsdelta en Makelaardij Brandsma/De Jong zijn we erg blij en ook de deelnemende bedrijventeams dragen een steentje bij”.

“Over het aantal inschrijvingen mogen we niet klagen,” vervolgt Giesolf. “Je merkt dat mensen weer zin hebben om erop uit te gaan. Het gaat goed met de voorinschrijving. Ik verwacht dat we meer deelnemers krijgen dan de vorige editie. De voorschrijving stopt op donderdag 2 juni, maar er kan ook op de dag zelf nog ingeschreven worden”

De start van de Pinkstertrail is aan de Kustweg ter hoogte van het Muzeeaquarium, het zal worden opgeluisterd met een muzikale warming-up. Idott evenementen heeft met het bestuur van de Pinksterfeesten afgesproken dat de officiële opening van de Pinksterfeesten om 11:00 uur ook  het startschot van de Pinkstertrail zal zijn. De feestelijke finish is in de Centrumkerk.

Back to top button