Blues op Cultuurerf Andledon in Den Andel

Den Andel – Zondagmiddag 29 mei kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van Tim Birkenholz, zanger en gitarist van de bluesrock formatie Electric Hollers.

Tim Birkenholz (29) stond met de band in de finale van de Dutch Blues Challenge en onder andere in voorprogramma’s van Ten Years After en King Of The World. Daarnaast heeft hij samen gespeeld met Ralph de Jongh en Ruben Hoeke Band. Onlangs was Birkenholz met zijn band te horen op het Graspop festival in Baflo. Deze zondag speelt en zingt hij op het podium van Andledon in Den Andel.

Gewapend met een drumcomputer, looper en zijn kenmerkende energie speelt Tim eigen interpretaties van verschillende covers van muziek uit de jaren 60 en 70 in een modern jasje. Een grote aanrader voor gitaarliefhebbers. Tim heeft over de jaren vaardigheden opgebouwd in improvisatie van gitaarspel uit rock, blues, funk, soul, folk en Americana uit de jaren 60 en 70. Het geluid van Tim wordt regelmatig vergeleken met Peter Green, Eric Clapton, Jimi Hendrix en Rory Gallagher.

Met zijn band Electric Hollers bracht hij in 2018 hun debuutalbum ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op. In februari 2020 bracht de band het tweede album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. De release van het album werd gevierd met een releaseshow in een nagenoeg uitverkocht Neushoorn in Leeuwarden.

Het optreden van Tim Birkenholzr start aanstaande zondag 29 mei om 15:00. Het Cultuurerf opent de deuren om 14:30.  Reserveren voor dit optreden kan door Andledon een mail te sturen.

Reserveren via info@andledon.nl. Kaarten: €12,50

Back to top button