Malletband muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Delfzijl Nederlands Kampioen

Assen – Met overmacht is de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl afgelopen zaterdag 30 januari bij het Nederlands Kampioenschap Slagwerkensembles te Assen Nederlands Kampioen geworden in de hoogste divisie. Met maar liefst 97,33 punten toonde de vereniging aan op dit moment het beste slagwerkensemble van Nederland te zijn en liet zij de concurrentie uit o.a. Ommen, Elspeet en Doornenburg ver achter zich.

De Malletband, onder leiding van Theo van Kruistum, bracht een zeer technisch hoogstaand programma met de twee werken Son Pendragon en Gaelforce. Het halfuur durende programma werd door de driekoppige jury bestempeld als “zeer fraai”. Juryleden gaven in de beoordeling aan dat “het een genot was om naar te luisteren” en dat “dit is hoe je muziek maakt”.

Het Nederlands Kampioenschap Slagwerkensembles wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. De top van de Nederlandse slagwerk wordt voor deelname uitgenodigd op basis van de behaalde resultaten in het afgelopen jaar.

Back to top button