Lezing door conservator van het Veenkoloniaal Museum in Veendam bij Historische Kring Amasius

Delfzijl – Na bijna twee jaar houdt Historische Kring Amasius op 15 maart weer een bijeenkomst in gebouw het Anker aan de Menno van Coehoornsingel in Delfzijl.

Niet dat Amasius stil heeft gezeten maar door corona konden er geen lezingen georganiseerd worden. Amasius was als historische vereniging nadrukkelijk betrokken bij het tot stand komen van het Havenlicht in Delfzijl en ook bij het tot stand komen van het beeld van prof.Cleveringa in Appingedam en de daar op volgende bijeenkomst in de Nicolaikerk. Ook de nieuwe gemeente Eemsdelta heeft de vereniging meerdere malen benaderd omtrent een visie op historische zaken.

Maar gelukkig kunnen de lezingen nu hervat worden en er wordt dus begonnen op dinsdagavond 15 maart met een lezing gehouden door de heer Hachmer, conservator van het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Het Veenkoloniaal Museum heeft een zeer succesvolle tentoonstelling georganiseerd over de rol van vrouwen in de Kustvaart. Onder de titel Sterke Vrouwen zal hij een boeiend verhaal vertellen over de verrassende rol van de vrouwen aan boord.

Back to top button