Leerlingen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum verkopen duurzame en eerlijke producten tijdens DayForChange-markt

Appingedam – Leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam organiseerden donderdag een DayForChange-markt. Er zijn 40 bedrijven opgestart door de derdejaars havo en vwo leerlingen. De leerlingen hebben een microkrediet van de Rabobank gekregen om hun bedrijf te starten. Tijdens de markt vertelden de leerlingen hierover en over hun producten. Er werden duurzame en eerlijke producten verkocht. ‘Hoe mooi is het om dit te kunnen combineren met een goed doel?’ volgens meneer Wijnsma, docent Economie.

Het aanbod varieerde van snoepgoed, duurzame plantenpostjes tot en met een auto wasbeurt met biologisch afbreekbare autoshampoo.

Het goede doel
De volledige opbrengst gaat naar het goede doel ‘Sonbola Aflatoun’. Sonbola Aflatoun zet zich in voor beter onderwijs in gebieden waar daar vraag in is. Dit jaar ligt de specifieke nadruk op onderwijs voor Syrische vluchtelingen/ontheemde kinderen. Het is onderwijs die zich focust op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid, ongeacht zijn/haar socio-ecnomische, religieuze of etnische achtergrond. Dit doel is verbonden aan DayForChange, de organisatie die dit project mogelijk maakt.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2365″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button