fbpx
woensdag 27 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Leerlingen Eemsdeltacollege koken voor NOVO

Appingedam – Op vrijdag 16 december hebben havo-leerlingen van klas 2D van Eemsdeltacollege gekookt op de NOVO-locatie in Appingedam. De leerlingen hadden zelf alles tot in de puntjes voorbereid. Van het schrijven van een plan van aanpak, het opstellen van een budget tot het creëren van een menukaart.

Frans De opdracht werd uitgevoerd in het kader van het vak Frans. Hiervoor werden er Franse gerechten bedacht en klaar gemaakt. Doordat de klas alles zelf organiseerde werden er verschillende vaardigheden getraind, zoals het samenwerken en het plannen van de hele middag. Mevrouw Kauw en meneer Anker zorgden voor de boodschappen en de klas startte rond een uur of half 1 met het maken van de gerechten. Dit bleek een groot succes te zijn.
NOVO Een aantal cliënten van NOVO waren aanwezig om de leerlingen te ondersteunen en mede door hun hulp kwamen de heerlijkste gerechten op tafel.

Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan het project en daar verdienden de leerlingen een grote pluim mee. Ook de cliënten en medewerkers van NOVO verdienden een groot compliment. Dankzij hen heeft de klas dit project uit kunnen voeren en is het een succesvolle middag geworden. Voor iedereen was het een bijzondere dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,313VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer