13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 14:53

Rechtszaak tegen voormalig partner van de vermiste Ilham Benchelh uitgesteld

spot_img

Groningen – De rechtszaak tegen de Kasem M., voormalig partner van de vermiste Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen, is opnieuw uitgesteld. De rechtbank vind aanvullend onderzoek in de zaak nodig, er moet onder meer extra onderzoek plaatsvinden naar de bloedsporen die destijds zijn aangetroffen in de slaapkamer. Naast aanvullend onderzoek naar de bloedsporen wil de rechtbank dat de moeder van Ilham Benchelh en de toenmalige huisarts van het echtpaar opnieuw worden gehoord.

Ilham Benchelh wordt sinds januari 2010 vermist. Er vond destijds een groot politie onderzoek plaats in en rond de woning in Siddeburen. Ook werden delen van het schildmeer afgezocht met speurhonden en een sonarboot. Augustus 2012 werd de tuin van de woning nog eens grondig onderzocht. Deze zoekacties hebben niets opgeleverd het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat ze vermoord is, maar haar lichaam is nooit gevonden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Kasem M. van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn vrouw. Hij zat in 2010 tien maanden in voorarrest, maar werd uiteindelijk bij gebrek aan bewijs vrijgelaten. Hij wordt tot op heden nog steeds gezien als verdachte.

De verdachte was maandag niet bij de rechtszaak aanwezig, hij verblijft tegenwoordig in Marokko, maar de autoriteiten hebben zijn paspoort in beslag genomen. M. moest zijn paspoort inleveren omdat hij verdachte is in een moordzaak waarbij een Marokkaanse betrokken is.

De advocaat van de verdachte acht het wenselijk dat hij bij de inhoudelijke behandeling van zaak aanwezig is en zal het OM verzoeken alles in het werkt te stellen om Kasem M. naar Nederland te krijgen. Mocht het OM het niet voor elkaar krijgen om de verdachte naar Nederland te krijgen moet de minister zich maar met de zaak bemoeien aldus de advocaat.

Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog onduidelijk.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten