Leerlingen basisschool OBS de Optimist ontbijten met burgemeester Ben Visser

Delfzijl – Vanmorgen van 08.30 tot 10.00 uur heeft burgemeester Ben Visser samen met groep 8 van basisschool OBS de Optimist ontbeten in de raadzaal van Delfzijl. Met het Burgemeestersontbijt geeft de burgemeester aan hoe belangrijk een gezond ontbijt is.

Kennismaken met de burgemeester
Basisschool de Optimist was met 21 kinderen aanwezig bij het Burgemeestersontbijt. Tijdens het ontbijt was er tijd om uitgebreid kennis te maken met de burgemeester. De kinderen stelden vragen aan de burgemeester en vertelden over hun thema van deze maand ‘Wetgeving’. Na het ontbijt was er nog tijd om het gemeentehuis te bekijken.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is in meerdere gemeenten onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit is een initiatief waaraan jaarlijks ruim een half miljoen kinderen deelnemen op zo’n 2.500 scholen en kinderopvanglocaties. De kinderen leren een week lang over het belang van een gezonde start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het Nationaal Schoolontbijt? Kijk dan op: www.schoolontbijt.nl

Back to top button