Leden roeivereniging Neptunus in de prijzen tijdens de 80e Ruderregatta in Leer

Delfzijl – Roeivereniging Neptunus heeft zaterdag 10 en zondag 11 september meegedaan aan de 80e Ruderregatta in Leer, Duitsland. Een groep senior- en junior leden roeiden afstanden van 1000 meter. Ook dit toernooi verliep weer succesvol voor Neptunus.

Zaterdag jl. kwam Hans Vedder in actie in de veteranen skiff, sinds zijn studententijd weer zijn eerste wedstrijd  en hij behaalde een verdienstelijke tweede plek op het podium. Later op de dag kwamen Hans en Peter Griep in actie in de veteranen dubbeltwee. Voor Peter zijn allereerste roeiwedstrijd en samen liepen zij op het nippertje de overwinning mis met een tweede plek.

Jeugdleden
Ronan Vial en Rodin Schreuder roeiden op beide dagen in de skiff in de lichtgewicht jongens 18. Rodin behaalde met zijn 2e plek op de zondag een knappe prestatie omdat hij twee maanden geleden pas met roeien is begonnen. Ronan won beide races met overmacht en mocht aan het erevlot een medaille in ontvangst nemen. Samen kwamen ze in actie in de dubbel 2.

Maarten Veninga en zijn oudere broer Jan Huib starten in de heren skiff. Maarten haalde zaterdag een tweede plek op een haarlengte van de winnaar, maar nam zondag revanche door met overmacht de wedstrijd te winnen. Jan Huib behaald beide races een goede derde plaats.

Eva en Anita Griep, starten in de dames dubbel 2. Zij lagen geruime tijd aan kop, maar moesten uiteindelijk hun meerderen erkennen in de winnaar met een tweede plek. Eva haalde nadien wederom een mooie tweede plaats in de dames enkel.

Neptunus is een jonge, gezellige vereniging en heeft plek voor nieuwe leden. Meld je interesse op onze website www.kzrvneptunus.nl via de contactpagina

Back to top button