Laatste week expositie Amsterdamse School in Delfzijl

Delfzijl – De expositie over de Amsterdamse School in Delfzijl, te zien in het MuzeeAquarium, en de dorpen eromheen duurt nog tot en met de laatste dag van de zomervakantie. Vanwege de verplichte coronasluiting was de tentoonstelling al twee maal verlengd, om toch iedereen in de gelegenheid te stellen de expositie te bezoeken. En juist in de zomerperiode wordt de tentoonstelling veel bezocht, vaak in combinatie met het lopen van de themawandeling Amsterdamse Schoolarchitectuur in Delfzijl van de VVV.

De geometrische vormgeving uit de vooroorlogse jaren is nog steeds in trek: zelfs in nieuwbouwprojecten komt het terug. In Delfzijl is de wijk Oud West bijna een openluchtmuseum van de Amsterdamse school: huis aan huis zijn de mooiste variaties te zien in decoratief baksteengebruik, glas-in-lood ramen en bijzondere dakvormen.

Een lust voor het oog en ook een feest der herkenning: bij de met meubels uit de jaren ’30 ingerichte huiskamer op de tentoonstelling roept menig bezoeker: “Mijn opa en oma woonden precies zo!”.

Back to top button