Laatste donaties van Stichting Double You gaan naar diverse maatschappelijke initiatieven in de regio

Delfzijl – Op woensdagochtend heeft Stichting Double You diverse cheques uitgereikt aan organisaties in de regio, terwijl ze tegelijkertijd haar eigen opheffing markeert. In de jaren negentig bundelden enkele gedreven individuen hun krachten om de Stichting Double You op te richten. Hun doel was duidelijk: diverse initiatieven ondersteunen, vooral op het gebied van zorg en gezondheid. Door de jaren heen hebben zij met verschillende acties en sponsorbijdragen waardevolle projecten kunnen helpen verwezenlijken.

De pioniers van het eerste uur, bestaande uit Jan Menninga (voorzitter), Siewert van der Zweep (secretaris), Evert de Vries (penningmeester), en algemeen bestuurslid Johannes Weyzig, hebben onlangs vastgesteld dat het vinden van geschikte opvolgers een uitdaging was. Daarom hebben zij besloten om de Stichting te ontbinden.

Op woensdagochtend werd in het Eemshotel een bijeenkomst gehouden. Tijdens deze ontmoeting werden er nog een aantal laatste donaties uitgereikt. De begunstigden van deze gulle giften omvatten hospice De Schutse in Appingedam, Fietsmaatjes Eemsdelta, Frame Runners AV Fivelstreek, Kids United Groningen en het verzorgingstehuis Voor Anker, momenteel de woonplaats van Johannes Weyzig.

Voorzitter Jan Menninga drukte zijn dankbaarheid uit en zei: “We zijn blij dat we nog een aantal organisaties kunnen ondersteunen. We hebben bewust gekozen voor een diverse doelgroep, zowel jong als oud, met elk hun eigen maatschappelijke relevantie. Op deze manier hebben we onze liefdadigheidsactiviteiten op een waardevolle en betekenisvolle manier kunnen afronden.”

Back to top button