Kopzorgen voor Spooktocht Appingedam

Appingedam – De spooktocht Van Appingedam word dit jaar gehouden op 28 en 29 oktober 2022. Het thema dit jaar is The Drop off. De deelnemers zullen dit jaar op een geheime locatie afgezet worden en volledig aan hun lot worden overgelaten.

De ruim vijf kilometer lange traject zal bewandeld moeten worden langs spookachtige scenes ,waar ruim 100 vrijwilligers verkleed in de meest afgrijselijke gedaantes hun zullen opwachten, Deze spoken zullen twee dagen bezit nemen van Appingedam en zal er overal gekrijs en gegier te horen zijn. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang, in allerlei donkere schuurtjes worden de meest afgrijselijke decors in elkaar geknutseld en korte toneelstukjes door gesproken. Kortom de vrijwilligers zijn nu al tot op het bot gemotiveerd om er weer een grandioos spektakel van de maken.

Zorgen om voortbestaan spooktocht
Echter gaat niet alles van een leien dakje erkend Hildo Winkels voorzitter van deze succesvolle spooktocht, elk jaar is er wel weer een nieuwe uitdaging. “Dit jaar hadden we grote zorgen over het al dan niet doorgaan van het evenement. Er zullen namelijk ten tijde van de spooktochten volop kapwerkzaamheden plaats vinden in ons enige bos van Stilleweer.” zegt Winkels.

In het bos staan veel zieke bomen welke gekapt moeten worden. “Toen ons dat ten gehore kwam zijn we direct in gesprek getreden met de gemeente en gelukkig zag ook de gemeente de noodzaak van het doorgaan van het evenement en is er een gezamenlijk plan van aanpak doorgesproken en zal de spooktocht daar op een veilige manier kunnen passeren.”

Dat de hoge bomen eruit moeten vind Hildo Winkels jammer maar wel begrijpelijk. “Al vaker ten tijde van de spooktochten zaten we vaak angstvallig door de toppen van de bomen te kijken of er geen takken konden afbreken met harde wind. Hoe we het bos straks gaan aantreffen zullen we moeten afwachten, maar het is ons weer gelukt om een uitdagende route op papier te zetten en de vergunningaanvraag ligt momenteel ter beoordeling bij de gemeente en de veiligheidsregio. We hebben er alle vertrouwen in dat het weer een grandioos succes word.”

Op het moment staan er al meer als 500 waaghalzen ingeschreven en er zijn nog 400 plaatsen vrij. Informatie over het inschrijven is te vinden op www.spooktochtappingedam.nl

Back to top button