fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Kleur- en tekenwedstrijd Petrus en Pauluskerk Loppersum

Loppersum – De Historische Vereniging Loppersum en Stiching Lopster Aalbeern organiseren een kleur- en tekenwedstrijd rondom de Petrus en Pauluskerk. Beginnende en jonge kunstenaars kunnen een kleurplaat ophalen in De oude slagerij aan de Hogestraat 19 of downloaden via Lopsternijs.nl. De kleurplaat moet uiterlijk 4 december weer worden ingeleverd.

Voor grote talenten en volwassenen is er een teken- en schilderwedstrijd. De opdracht is om een tweedimensionaal kunstwerk te maken waarop de Petrus en Pauluskerk herkenbaar staat afgebeeld. Alles kan: een bijzonder standpunt of kleurgebruik, onverwacht materiaalgebruik, noem maar op. Het werk meet maximaal 20x30cm (A4-formaat) en moet uiterlijk 11 december worden ingeleverd bij De oude slagerij.
Een deskundige jury zal de winnaars van de kleur- en tekenwedstrijd aanwijzen en diverse artistieke prijzen uitreiken. Een bijzondere prijs is een rondleiding over de gewelven van de kerk, waar normaal niemand mag komen. Nadat de prijzen zijn uitgereikt, worden de kunstwerken geveild: de opbrengst gaat naar het goede doel.

In november en december is in De oude slagerij een tentoonstelling ingericht rondom afbeeldingen van de Petrus en Pauluskerk. Op allerlei voorwerpen, van borrelglaasje tot borduurwerk en van melkbus tot kaas: overal is de ‘trots van Loppersum’ op afgebeeld. De voorwerpen zijn door inwoners zelf ingebracht. De oude slagerij is op woensdagen geopend tussen 15 en 17 uur en op zaterdagen van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer