fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Gemiddeld herfstweer tijdens het weekend

Nederland – Tijdens het weekend is het weer behoorlijk gemiddeld voor de herfstmaanden. De temperatuur komt vaak rond 12 graden uit. Door een stevige wind is het voor het gevoel iets frisser. Na een bewolkte zaterdag schijnt zondag vaker de zon, maar er trekken dan wel een aantal buien over.

Omslag naar ander weertype
Vandaag zwelt de noordwestenwind aan en daardoor lossen de laatste mistbanken ook landinwaarts vrij snel op. De buien die in de ochtend vooral in het westen vallen, trekken in de middag verder het land op. Tijdens droge perioden met wat zonneschijn warmt het op naar een graad of 12. Wanneer een bui overtrekt is het wel guur.

Vrijdagavond trekken de buien weg en klaart het nog even breed op. In de nacht naar zaterdag raakt het vanuit het westen vervolgens weer bewolkt. Uit de bewolking valt af en toe een spat regen. Waar het langdurig opklaart koelt het landinwaarts nog af naar 4 of 5 graden. Het kwik stijgt weer zodra de bewolking toeneemt. De zaterdagochtend verloopt dan ook minder kil dan de vrijdagochtend.

Fris door stevige wind
Zaterdag blijft er kans op wat lichte regen of motregen, vooral in de noordelijke helft van het land. Het wordt ongeveer 12 graden. Door een forse zuidwestenwind is het voor het gevoel wel een stuk frisser. Vooral langs de noordwestkust en op de Waddeneilanden is het guur met krachtige of soms zelfs harde wind.

Meer zon op zondag
Tijdens de nacht naar zondag trekt een strook met buien over het land en het blijft stevig doorwaaien. Ook overdag vallen verspreid buien. Tussendoor zijn er flinke zonnige perioden. De temperatuur komt in de middag opnieuw rond 12 graden uit, maar de wind blijft nadrukkelijk aanwezig.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer