5.4 C
Delfzijl
11 april 2021 18:35

Kijkje in de keuken bij Vrijwilligersdag Biblionet Groningen

StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer

Loppersum – Op 14 november organiseerde Biblionet Groningen een speciale dag om alle vrijwillige medewerkers van de Groningse bibliotheken te bedanken voor hun inzet. Van Bibliotheek Loppersum tot Bibliotheek Haren, uit alle windstreken kwamen er aanmeldingen binnen. Ruim 350 vrijwilligers werden in het zonnetje gezet en bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen de organisatie. Een dag van waardering, ontmoeting en inspiratie.

Dit jaar was het thema van de Vrijwilligersdag voeding. Op het menu stond een warm welkom waarbij letterlijk aandacht werd geschonken (koffie en thee). Aansluitend nam Jacqueline Roelofs, manager Markt en Innovatie van Biblionet Groningen, de vrijwillige medewerkers mee in de laatste ontwikkelingen van de organisatie. De transformatie van uitleenbibliotheek naar maatschappelijk educatieve bibliotheek is in volle gang en daarbij is de rol van de vrijwilliger groot.

Als hoofdgerecht konden de vrijwilligers twee workshops kiezen. Het aanbod was veelzijdig: van (vega)sushi rollen tot dromen voeden en van lezingen over de geschiedenis van kookboeken en koolhydraatarm eten tot servies stippen. Als toetje sloten actrice en auteur Marian Mudder en Daniëlle Hermans de dag af met inspirerende lezing over hun boek ‘Food detective’.

Aansluiting bij de smakelijkste campagne 2018
Het thema van de Vrijwilligersdag sloot aan bij de landelijke campagne Nederland Leest. In veel Groningse bibliotheken worden uiteenlopende activiteiten over voeding georganiseerd en mogen alle bezoekers in de bibliotheek gratis het geschenkboek ‘Je bent wat je leest’ ophalen.

Vrijwilligersorganisatie
Het aantal vrijwilligers bij Biblionet Groningen is sinds 2 jaar explosief gestegen. Van 500 vrijwilligers in 2016, werken er nu ruim 900 vrijwilligers en het aantal stijgt nog steeds. De variatie onder de vrijwilligers is daarbij groot. Veel vrijwillige medewerkers helpen mee in de vestigingen maar ook bij activiteiten. Bijvoorbeeld bij activiteiten voor kinderen, zoals de VoorleesExpress en het eLAB. Of bij het geven van computercursussen, zoals Digisterker en Klik & Tik. Ook de Bibliotheek aan huis service, voor mensen die niet mobiel genoeg zijn om zelf naar de bibliotheek te komen, draait dankzij de inzet van vrijwilligers.

Vrijwilliger worden bij Biblionet Groningen
Het hele jaar door is het mogelijk om vrijwilliger te worden in één van de Groningse bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers! Op biblionetgroningen.nl/vrijwilligerswerk staat een overzicht van actuele vacatures per vestiging.

Volg ons op

11,056FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten