Jeugdbrandweer Delfzijl heeft deelgenomen aan de onderlinge wedstrijden in Leek

Leek – Afgelopen zaterdag hebben de jeugdleden van jeugdbrandweer Delfzijl mee gedaan aan de onderlinge wedstrijden in Leek. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Jeugdbrandweer Westerkwartier.

Het was een brand scenario in familiepark Nienoord te Leek. De junioren die ’s morgens mee deden aan de lage druk wedstrijden waren ingedeeld in een groep van 5 ploegen. Hogezand, Westerkwartier, Oldambt, Franeker en Delfzijl deden hieraan mee. De Junioren mochten als 3e starten. De kinderen waren erg zenuwachtig (ondanks dat het ging om een oefenwedstrijd) voor een deel van de groep was dit de eerste keer dat ze mee deden aan wedstrijden.

Maar het liep aardig, ze kregen als commentaar mee dat het een enthousiaste ploeg was, die er zin in had. De vuurhaard hebben ze helaas niet kunnen blussen maar desondanks hebben ze zich goed ingezet en het goed gedaan. Hiervan krijgen ze alleen maar leermomenten mee en dit is dan een goede generale voor de echte wedstrijden, die in mei gehouden zullen worden.

’s Middags waren de aspiranten aan de beurt. Zij hadden ook een brand scenario in familie park Nienoord, echter voor hun is er dan een extra moeilijkheidsgraad erin gemaakt. Zij hadden een doorslag naar boven zodat ze beneden en boven een brandje moesten blussen. Zij deden een hoge druk inzet en kwamen uit met 2 ploegen van Hoogezand. De bevelvoerder had alles onder controle en de ploeg had een mooie inzet gedraaid. De brand was snel geblust en konden ze weer inpakken.

Aan het eind van de dag werd de uitslag bekend gemaakt. De junioren werden 4e en de aspiranten werden 2e, met wel de beste bevelvoerster van de 3 ploegen.

Foto: Junioren jeugdbrandweer Delfzijl

Back to top button