Nick Zuidema pakt bij eerste wedstrijd meteen winst voor nieuwe ‘oranje’ wielerploeg

Middelstum – Nick Zuidema uit Delfzijl heeft zondag bij de eerste afspraak van het noordelijk amateurpeloton voor zijn nieuwe wielerploeg Team Mutasport.nl de winst gepakt. Bij de waaierwedstrijd in Middelstum zat Zuidema in de kopgroep. Hij plaatste honderden meters voor de eindstreep de beslissende demarrage, waardoor hij de handen in de lucht mocht steken.

De oud-renner van Stormvogels uit Veendam maakt dit seizoen onderdeel uit van een nieuwe wielerploeg, die dit seizoen haar opwachting maakt in het amateurpeloton. Team Mutasport.nl is afgelopen vrijdag bij de hoofdsponsor officieel aan het publiek gepresenteerd. Twaalf renners uit het Noorden maken deel uit van de ploeg. Met het opvallende oranje tenue, maar vooral ook door een attractieve, aanvallende en strijdlustige manier van koersen wil het team een herkenbaar blok in het amateurwielrennen vormen.

,,Als je met elkaar ideeën uitwisselt over het wielrennen en het plan opvat om een eigen amateurploeg te beginnen, konden we in onze stoutste dromen niet bevroeden dat dit het resultaat zou zijn”, vertelt Paul Veldhuis trots. Samen met Cor Visser en Mark Gjaltema werd het initiatief voor Team Mutasport.nl genomen. Ten aanzien van sponsoren, familie, vrienden en donateurs van de ‘Club van Vijftig’ werd de gewenste ploeg voorgesteld.

,,Met z’n drieën hebben ons over de samenstelling gebogen. Uiteindelijk is er gemêleerd gezelschap met ijzersterke renners ontstaan met ieder eigen kwaliteiten. Je hebt immers niets aan een ploeg met alleen maar sprinters of alleen maar tijdrijders”, verklaart Cor Visser. Mark Gjaltema knikt instemmend. ,,Dankzij de sponsoren is het uiteindelijk gelukt. Met ondersteuning van de ‘Club van Vijftig’, waar men zich nog steeds voor kan aanmelden, kunnen we nog meer doen om het team te faciliteren. Voor nu valt alles op z’n plek. Volgende week gaat de ploeg op trainingsstage in Girona bij onze Spaanse sponsor Campo Bicicleta. Daarna begint het amateurseizoen. Dan moeten we het waar gaan maken.”

De ploeg wordt gevormd door Bonne Aans uit Drachten, Jan Durk Canrinus, Pieter Dijkstra en Anton Wiersma uit Hallum, Mark Gjaltema uit Leeuwarden, Dennis Haanstra uit Heeg, Mats Mellema uit Groningen, Paul Veldhuis uit Ureterp, Cor Visser uit Mûnein, Martin de Vries uit Heerenveen, Joakim Zuidema uit Burgum en Nick Zuidema uit Delfzijl.

Back to top button