fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Inzamelingsactie na verwoestende brand in Wirdum: “En dan heb je opeens helemaal niets meer”

Wirdum – Na de grote brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag een woonboerderij aan de Rijksweg in Wirdum is er een inzamelingsactie gestart. Volgens de initiatiefnemers hebben de bewoners een engeltje op hun schouder gehad. De bewoonster wist haar man op tijd te wekken, de brand was op dat moment al te groot om zelf nog wat te kunnen doen.

“Een dag dat het leven van 2 geweldig lieve mensen compleet heeft veranderd. Gelukkig konden ze hun honden nog op tijd buiten krijgen en hebben ze zelf niks aan de brand over gehouden. Hun huis, hun dierbare spullen, hun kleren voor ons de gewone dingen zijn voor deze lieve mensen niet meer gewoon”, schrijven de initiatiefnemers.

Bij het ter plaatse komen van de brandweer bleek het al te laat om nog iets te kunnen doen om de woonboerderij te redden. De brandweer besloot om de woonboerderij gecontroleerd te laten uitbranden. Met een kraan werden de muren van de woonboerderij gesloopt zodat de brandweer ook het laatste vuur kon blussen.

“We zouden iedereen willen vragen die iets kan missen iets te doneren voor onze lieve vrienden. Mocht u niets kunnen missen zou het delen van deze donatiepagina al fijn zijn. Alles om hun straks zonder extra zorgen weer van hun huis een thuis te kunnen maken.”

Er is inmiddels bijna 5000 euro ingezameld. Doneren kan via de speciale donatiepagina.

Lees ook: Grote uitslaande brand verwoest woonboerderij in Wirdum

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer