fbpx
woensdag 08 december 2021
11.3 C
Delfzijl

In het Groninger wierdenlandschap ontwaakte het allereerste festival: Terug naar het begin

Eemsdelta – In het afgelopen weekend (12 en 13 juni) beleefden bezoekers betoverende ontdekkingstochten van Terug naar het begin. Zo ontwaakte in het Groninger uitgestrekte wierdenlandschap het allereerste, aangepaste festival na de coronapandemie.

Al fietsend door het bloeiende, weidse landschap ontdekten bezoekers onderweg steengoede live-optredens. Van de krachtige en ontroerende danssolo van Gil the Grid in het kerkje van Wirdum, tot een openluchtconcert van zanger/componist Tim Knol in een weiland bij Uitwierde: de bezoekers werden getrakteerd op een divers programma. 

Voor veel artiesten was dit het eerste optreden sinds tijden, maar daar was weinig van te merken. Zo wist Eva van Manen met haar muziek en teksten iedereen moeiteloos in te pakken in Oosterwijtwerd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het magistrale klanken van ORBI die de Donatuskerk van Leermens wisten te doen trillen, óf de rake woorden van ‘de koningin van spoken word’ Babs Gons!  

De organisatie heeft met veel zorg de ontdekkingstochten uitgestippeld, voor maximaal 30 bezoekers per tijdslot. En na de lange stilte, waren de live optredens voor de artiesten én het publiek bijna een onwerkelijke ervaring. De komende twee weekenden (19 + 20 juni en 26 + 27 juni) staan er weer geheel nieuwe ontdekkingstochten op de planning, met o.a. Marike Jager met liedjes van The Silent Song, Sven Figee speelt van Bach tot Blues en er is dans van Teddy’s Last Ride! Ga naar www.terugnaarhetbegin.nl

Eva van Manen in het Mariakerkje van Oosterwijtwerd. Foto: Kees van de Veen

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer