Horeca in de provincie Groningen moet vanaf zondag om 01:00 uur dicht

Groningen – Horecagelegenheden in de provincie Groningen gaan vanaf komende zondag om 01:00 uur dicht. Een uur eerder, om middernacht dus, mag er niemand meer worden toegelaten en moet het lichten aan en de muziek uit. De veiligheidsregio kiest ervoor om dit niet alleen in de stad Groningen te doen, waar de meeste besmettingen zijn, maar in de gehele provincie.

Het kabinet neemt deze maatregelen vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen in Groningen. De Veiligheidsregio Groningen neemt deze aanbevelingen over.

Groepsgrootte van honderd naar vijftig
Gezelschappen mogen niet groter zijn dan 50 personen. Bijvoorbeeld bij feesten, borrels en uitjes, zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.

Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Zoals voor publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld: gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties met een doorstroom van bezoekers.

Back to top button