Koninklijke Onderscheiding voor Klaas Medema

Tjuchem – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte vrijdagavond in het multifunctioneel centrum Velemansdroom een Koninklijke Onderscheiding uit aan de Klaas Medema (75) hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adriaan Hoogendoorn: “De heer Medema ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat hij dit jaar al 27 jaar bestuurslid is bij de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem, een vereniging met 253 leden. Hij is daar nu penningmeester voor de Stichting dorpshuis Tjuchem. Bij de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem heeft hij mede ervoor gezorgd dat de Sporthal Velemansdroom een multifunctioneel centrum (MFC) is geworden. Daarom vindt de uitreiking van zijn Koninklijke Onderscheiding ook op deze plek plaats. Klaas Medema heeft zich met verschillende activiteiten ingezet voor Tjuchem en omgeving. Daarvoor ben ik hem zeer erkentelijk en overhandig hem dan ook graag zijn Koninklijke Onderscheiding.”

De heer Medema zou de onderscheiding bij bijzondere gelegenheid eigenlijk in maart van dit jaar hebben gekregen tijdens de Algemene ledenvergadering van de vereniging, maar door corona is dit verplaatst naar 25 september 2020

Verdiensten van de heer Medema
Hij heeft tot zijn pensionering in 2014 gewerkt bij de Gasunie.
Daarnaast ontplooide/ontplooit hij de volgende vrijwillige activiteiten:

 • 1993 -heden
  Bestuurslid van de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem. Hij heeft mede ervoor gezorgd dat de Sporthal Velemansdroom een MFC is geworden. Daarnaast is hij medeoprichter van de Plaaisterploats (sportclub)
 • 1996 -heden
  Vrijwilliger bij de Stichting Dorpshuis Tjuchem. Hij zet zich met name in voor het financieel verslag
 • 2015 -heden
  Penningmeester van en vrijwilliger bij de Bejaardensoos Siddeburen, waar hij zich in zet voor de klaverjasmiddag
 • 2016 -heden
  Vrijwilliger bij de Werkgroep N33 Tjuchem, waar hij advies geeft over de verdubbeling van de N33.
 • 2018 -heden
  Vrijwilliger bij de Werkgroep Tjuchem Omgevingselan-overleg. Hij zet zich in voor de kansen en belangen van het dorp na de aardbevingen door de gaswinning.

Back to top button