Historisch Cultureel Wandelevenement Fivelstadtocht uitverkocht

Appingedam –  Komende zaterdag 10 September start voor de achtste keer vanuit de Fivelstad een uitverkochte versie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht. Ook nu is weer de zaterdag van het Landelijk Open Monumenten Weekend weer het platform voor een prachtige wandeltocht door het oude historische gebied Fivelingo.

Deze noordelijke route kronkelt zich een weg door het voormalig Fivelboezem gebied langs dorpen, wierden, het hogeland  en uiteraard is de prachtig nieuw aangelegde dijk in Delfzijl ook opgenomen in de route. Startend vanuit Appingedam worden globaal de volgende plaatsen bezocht: Delfzijl, Biessum, Uitwierde, Bierum, Spijk, Losdorp, Holwierde, Krewerd, Arwerd, Nijenklooster en Jukwerd. Dit alles uiteraard afhankelijk van het aantal te lopen kilometers die de wandelaar kiest. Natuurlijk zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken!

Door annuleringen is het mogelijk dat er voor “uitverkochte” afstanden weer startplekken vrijkomen, houd daarvoor de webshop van het Ticketkantoor via Inschrijven en Voorwaarden in de gaten. Tot slot nog de mededeling dat door het (gedeeltelijk) afsluiten van de N33 er sprake van een omleiding zou kunnen zijn.

Kijk voor de actuele stand van zaken voor de Fivelstadtocht op www.fivelstadtocht.nl

Back to top button