fbpx
18.9 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home 112-nieuws Update: Grote brand in 2-onder-1-kap woning aan Het Vliet in Holwierde

Update: Grote brand in 2-onder-1-kap woning aan Het Vliet in Holwierde

Holwierde – De brandweer van Bierum en Delfzijl werden donderdagmorgen even na kwart voor vijf opgeroepen voor een woningbrand aan Het Vliet in Holwierde. Volgens de melder woedde er een brand in een 2-onder-1-kap woning, de vlammen zouden al uit het dak slaan.

Er wordt besloten op te schalen naar middelbrand en de hoogwerker uit Delfzijl wordt opgeroepen. Bij het ter plaatse komen van het eerste blusvoertuig blijkt dat de woning al compleet in de brand staat, de bewoners hebben op dat moment al zelfstandig de woning kunnen verlaten. Wel werd één persoon door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis ter controle.

Omdat er veel bluswater nodig was, werd er een groot watertransport opgeroepen. Deze heeft vanaf de Gedempte Haven tot aan Het Vliet een slang afgelegd. Hierdoor was er een stremming op de Hoofdweg. Ook het schuimblusvoertuig kwam ter plaatse omdat deze veel water kan vervoeren.

Rond kwart over zes werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De naastgelegen woning is behouden gebleven, maar heeft veel rookschade. Er zullen nog nabluswerkzaamheden worden verricht waarbij het dak met een grijper gesloopt zal worden. Enkele katten die in de woning aanwezig waren hebben de brand niet overleeft, wel wist de brandweer een aquarium naar buiten te halen.