donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Derde ronde van het Dutch Open Grasstrack op 09 juni in Loppersum

Loppersum – Op zaterdag 09 juni a.s. zal het cyclus in het Dutch Open Grasstrack (voorheen het Nederlands kampioenschap grasbaan) weer een vervolg krijgen.

Nadat de 1e ronde op 15 april j.l. in Vries werd verreden, de 2e ronde op 29 april in Eenrum helaas door slechte weersomstandigheden is afgelast, is MFAC Loppersum op 9 juni aan de beurt om de 3e ronde van dit kampioenschap te organiseren.

Op de vernieuwde kleibaan, MFAC Loppersum heeft direct na de races van 2017 de dijk aan de zijde van het voetbalveld verplaatst waardoor de baan ruimere bochten heeft gekregen, zal er op het scherpst van de snede worden gestreden in de klassen ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, ONK Specials 125 cc, NK ST450 cc (voorheen ST1) en NK ST250cc (voorheen ST2).

In de klasse ONK Special Senioren zal met name Romano Hummel uit Groningen gebrand zijn om deze 3e ronde van het Dutch Open Grasstrack op zijn naam te schrijven. Nadat hij tijdens de 1e ronde in Vries alle heats en de finale op zijn naam wist te schrijven, werd hij na afloop van de finale alsnog gediskwalificeerd omdat hij zijn stalen slof, welke de coureur om zijn linkervoet draagt, tijdens deze finale heat was verloren.

Ook tijdens de afgelopen Internationale Pinksterraces in Stadskanaal was het “pechduiveltje” bij Romano Hummel aanwezig. Door 2x een afgelopen ketting was een goede eindklassering ook hier niet voor Hummel weggelegd. Des te meer de reden voor Hummel om op de Lopster kleipiste te laten zien wie momenteel aan de top behoort te staan in deze Specialklasse Senioren. Toch zal hij zijn handen vol hebben aan, de in Loppersum altijd goed uit de voeten kunnende, Henry van der Steen en Mark Beishuizen, Dave Meijerink en de winnaar van de editie van 2017, de Engelsman Edward Kennet.

In de ONK Zijspanklasse staat ook dit jaar weer geen maat op huidig Europees kampioen William Mathijssen met bakkeniste Sandra Mollema. Nagenoeg alle races waar zij in 2018 aan het startlint stonden wisten zij winnend af te sluiten.

Toch zullen ze op de betrekkelijk korte baan van Loppersum meer moeite moeten doen om de overwinning van deze editie van de Lopster grasbaanraces op hun naam te schrijven. Het zal close racing worden met geduchte tegenstand van o.a. de naar 4 jaar op de grasbaan terugkerende Sven Holstein met bakkeniste Bonita van Dijk, huidig Engels kampioen Joshua Goodwin met bakkenist Scott Goodwin en de Engels/Nederlandse combinatie van David Carvill en Dennis Smit. In het avondprogramma komen, naast de special en de zijspanklasse, de NK ST450 CC, de NK ST250 cc en de ONK specials 125 cc in de baan welke zullen gaan strijden om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap. Naast het Dutch Open programma is er een demo van de Flattrack. (18 rijders, 3 rijen van 6, tegelijk in de baan). Veel bekende motorcoureurs, zoals Valentino Rossi, gebruiken Flattrack als training.

Flattrack is racen op een oval zonder voorrem. De coureurs laten de achterzijde van de motor weg schuiven, en draaien dan het voorwiel naar de bocht, de slidende voorband wordt hierbij als rem gebruikt. Op klei banen, zoals in Loppersum, wordt gebruik gemaakt van de achterrem.

Aan het avondprogramma gaat het dagprogramma vooraf: vanaf 13.00 uur zijn er de wedstrijden in de diverse Jeugd & Nationaal klassen welke allen strijden voor hun ONK punten. En om 15.00 uur is er de training van de ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, ONK Specials 125 cc, NK ST450 cc, NK ST250cc en de Flattrack.

Het weekend wordt traditioneel op vrijdagavond afgetrapt met het 45+ voetbaltoernooi in samenwerking met Sportclub Loppersum. De teams Sc Loppersum 4, Sc Loppersum oldies, het damesteam van Sc Loppersum, vv de Fivel, vv Stedum en een team van MFAC Loppersum zullen gaan strijden om de felbegeerde wisselbokaal. De aansluitende feestavond zal ook dit jaar weer vocaal worden opgeluisterd door de uit Warffum afkomstige “Zanger Klaus”. Net als voorgaande jaren stelt de MFAC Loppersum gratis kampeerplaatsen met douche- en toiletgelegenheden beschikbaar. I.v.m. nog te spelen voetbalwedstrijden, in de week voorafgaand aan de grasbaanraces, zijn deze kampeerplaatsen vanaf vrijdag 08 juni toegankelijk.

Meer informatie : www.mfacloppersum.nl of www.Facebook.com/mfac.loppersum

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
AutoAuto