maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Groningen HartVeilig biedt gratis online reanimatiecursus aan

spot_img

Groningen – In juli biedt Groningen Hartveilig burgerhulpverleners in de provincie Groningen gratis een online reanimatietraining aan. Bij reanimaties worden vaak burgerhulpverleners opgeroepen, ongeveer 400 keer per jaar.

Vanwege Corona was het in het afgelopen jaar nauwelijks mogelijk om trainingen en cursussen te bezoeken. Daarom heeft Groningen Hartveilig gezocht naar een alternatief. Dat is een online cursus geworden waar theorie en praktijk aan de orde komt.

Op die manier kunnen burgerhulpverleners hun kennis weer opfrissen. Een paar honderd van hen hebben dit ook al gedaan in de eerste ronde. Nu ontvangen alle burgerhulpverleners een persoonlijke uitnodiging. De cursus helpt ook als voorbereiding op de herhalingstraining waarmee burgerhulpverleners hun certificaat kunnen verlengen.

De online reanimatie cursus is vernieuwend en ontwikkeld door spoedeisende hulp arts en onderzoeker Heleen Lameijer. De modules worden een week lang via Instagram aangeboden en de informatie is erg toegankelijk. De aangeboden theorie en praktijk zijn thuis gemakkelijk te volgen.

Groningen Hartveilig is blij met deze samenwerking en hoopt dat heel veel burgerhulpverleners hier gebruik van gaan maken. Ze ontvangen allemaal een persoonlijke uitnodiging.

De cursus start op 12 juli. Aanmeldingen zijn mogelijk via www.groningenhartveilig.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...