19 C
Delfzijl
23 juli 2021 21:13

Subsidie adviesregeling ondernemers en maatschappelijke organisaties open

spot_img

Groningen – Vandaag is de adviesregeling voor bedrijven en maatschappelijke organisaties opengesteld. De regeling is bedoeld voor ondersteuning bij het schrijven van business- en financieringsplannen. Het is de bedoeling dat dit bedrijven en maatschappelijke organisaties helpt nieuw kapitaal aan te trekken en nieuwe plannen te verwezenlijken. De regeling wordt met 300.000 euro gefinancierd door de Economic Board Groningen en met 300.000 euro uit het Coronafonds van de provincie Groningen. De provincie heeft het Coronafonds opgezet om Groningen sterker uit de coronacrisis te laten komen. De subsidieregeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Informatie en aanvragen kan via het SNN via www.snn.nl/adviesregelinggroningen.

De regeling stimuleert bedrijven en maatschappelijke organisaties die juist in deze coronacrisis willen investeren en doorgaan met hun organisatie, maar hiervoor wel advies en nieuwe financiering zoeken. Hierdoor kan de economie in Groningen sneller herstellen. Er kan maximaal een aanvraag per organisatie worden ingediend. De hoogte van de subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten met een maximum subsidie van 2.500,- euro.

Coronafonds
De subsidie voor de adviesregeling is afkomstig uit het Coronafonds dat de provincie Groningen heeft opgezet om ondernemers, organisaties en instellingen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Het fonds, met daarin 11,5 miljoen euro, is gericht op de (vrijetijds-) economie, scholing en het behoud van banen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten