Graven kerkhof Solwerd opgeknapt

Appingedam – Een groep vrijwilligers gaat maandag 4 oktober om 9.00 uur beginnen met het opknappen van graven op het kerkhof van de kerk in Solwerd.

De vrijwilligers worden tijdens de werkzaamheden begeleid door specialisten en Landschapsbeheer Groningen. Hekwerkjes om de graven worden hersteld, scheuren gerepareerd, de letters weer zwart gekleurd en onkruid verwijderd. Dit laatste moet met zorg gebeuren om te voorkomen dat een graf beschadigd raakt. Ook groeien er bijzondere korstmossen op de graven. Hier wordt tijdens de werkzaamheden zorgvuldig mee omgegaan.  

Stichting Oude Groninger Kerken
De kerk en het kerkhof zijn sinds 1992 in het bezit van Stichting Oude Groninger Kerken. Zij dragen zorg voor het behoud van de kerk zodat ook in de toekomst genoten kan worden van dit prachtige erfgoed.

Hoewel de kerk en het kerkhof van de stichting zijn, vallen de graven daarbuiten. Natuurlijk zijn de graven wel medebepalend voor het aangezicht van de kerk en daarom zijn ze heel blij met de inzet van de vrijwilligers en Landschapsbeheer Groningen.

Volgende fase
Na het herstel van de graven op het kerkhof zal in een later stadium ook het toegangspad aangepakt worden en wordt er gekeken naar de gesteldheid van de bomen.

Back to top button