Graffiti activiteiten voor jongeren in Delfzijl

Delfzijl – Zaterdag 15 mei zullen jonge beginnende graffiti artiesten voor het eerst hun kunsten laten zien aan de buitenwereld. In samenwerking met het jongerenwerk van Cadanz Welzijn en De Click hebben de afgelopen maanden jongeren uit Delfzijl, onder leiding van Klaas Lageweg (graffitikunstenaar uit Groningen), hun skills geoefend. De jongeren hebben dit geoefend in een woning van Acantus (Balticparkflat) die t.z.t. gesloopt gaat worden. In de toekomst zullen ze meer projecten in de wijk gaan opleuken, o.a. de zijkanten van de Balticflat en de garageboxen van de gemeente Eemsdelta achter de Balticflat.

In overleg met de gemeente Eemsdelta hebben ze toestemming gekregen om komende zaterdag de fietstunnel tussen het Vestingpark en het Wilhelminapark weer mooi te maken. Een paar jaar geleden was de tunnel al eens beschilderd door een groep jongeren uit de wijk, ook onder leiding van het jongerenwerk, maar het werd weer eens tijd voor wat anders.

Het jongerenwerk van Cadanz Welzijn voert meer werkplaatsen uit met De Click. Bij de Click komen creatievelingen bijeen om van elkaar te leren en hun talenten te ontwikkelen. Dit kan van alles zijn: skaten, graffiti, beats maken, fotografie, vloggen, dans, presentatie, productie, techniek. Je hoeft niet per se ergens goed in te zijn, enthousiasme en passie zijn het allerbelangrijkste! Kijk voor meer info op www.declick.nl.  In Delfzijl zijn ook de werkplaatsen rap/ beats maken en TikTok filmpjes maken. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de jongerenwerker, Maja Dijkstra 06-10954787 of m.dijkstra@cadanzwelzijn.nlBack to top button