Virtual Reality modules Sterk Techniek Onderwijs gepresteerd aan leerlingen

Winsum – Sterk Techniek Onderwijs lanceerde woensdag 11 Virtual Reality modules aan leerlingen van het Voortgezet Onderwijs in de regio Noord-Groningen.

Deze eerste VR modules zijn met veel enthousiasme ontvangen. Leerlingen en docent van klas 1C van Het Hogeland College in Winsum hebben laten zien hoe positief zij zijn over de ontwikkelde modules over techniek in VR. Een belangrijke toevoeging aan het onderwijs.

Wereld van techniek
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het ontwikkelen van VR modules waarmee jongeren letterlijk de Wereld van techniek in de regio Noord-Groningen kunnen binnenstappen. Het is een innovatief loopbaan oriëntatie programma in VR, waarbij leerlingen de mogelijkheid krijgen om achter de deuren te kijken van een bedrijf die normaal gesproken vanwege veiligheidsoverwegingen gesloten blijven. VR biedt veel mogelijkheden om jongeren te laten zien én beleven wat er (bij bedrijven in de regio) op het vlak van techniek allemaal te doen is. Om die reden investeren de STO regio’s Noord-Groningen en Groningen-stad gezamenlijk in de ontwikkeling van een breed scala aan modules. De VR-modules zijn gebouwd door VRROOM en ontwikkeld met behulp van bedrijven, docenten en leerlingen. Samen hebben zij de ‘wereld van techniek’ (de toegangspoort tot de VR wereld) ontworpen en inmiddels 11 modules gebouwd.

Roadshow
De samenwerking tussen VRROOM, als ontwikkelende partij, de betrokken scholen bij STO Noord- Groningen en het bedrijfsleven smaakt naar meer. Daarom wordt in de komende periode volop verder gewerkt aan nieuwe modules waarin techniek in de regio op een aantrekkelijke manier in beeld wordt gebracht. Hierbij roepen we nog meer bedrijven op om met ons samen te werken.

Ook zal een ‘roadshow’ worden georganiseerd waarbij alle scholen, en andere geïnteresseerde partijen, in Noord-Groningen die interesse hebben hun leerlingen een VR-ervaring kunnen bieden.

Ontwikkelde VR modules bekijken
De livestream is uiteraard opgenomen. Ook is er een film gemaakt in de VR-omgeving waarop te zien is welke modules (cubes) leerlingen in deze omgeving allemaal kunnen ervaren en beleven.Back to top button