Gondelvaart Appingedam zoekt deelnemers voor versierde vaartocht door de wateren van Appingedam

Appingedam – De organisatie van de Gondelvaart Appingedam is op zoek naar enthousiaste deelnemers voor het jaarlijkse evenement dat op vrijdag 25 augustus plaatsvindt. Na twee moeilijke coronajaren hoopt de organisatie dit jaar weer een prachtige versierde optocht door de wateren van Appingedam te laten gaan.

Vorig jaar lukte het helaas niet om het evenement op te starten vanwege een gebrek aan aanmeldingen. Er waren wel veel bandjes die graag op een vlot wilden varen door het schilderachtige Damsterdiep en het Nieuwediep, maar voor de gondels kwamen slechts twee aanmeldingen binnen. “We hebben toen besloten om het niet door te laten gaan,” legt Douwe Veldman van de organisatie uit. “Een echte Gondelvaart bestaat uit prachtig versierde en verlichte gondels. Hoewel het leuk is als er een aantal bandjes meedoen, vormen de gondels de hoofdattractie.”

Dit jaar heeft de organisatie goede hoop dat het evenement wel succesvol zal zijn en opnieuw duizenden mensen naar de waterkant zal trekken, zoals tijdens eerdere edities. Om de deelnemers tegemoet te komen, heeft de organisatie verschillende basisvoorzieningen beschikbaar gesteld. “We hebben twaalf vlotten beschikbaar waarop deelnemers iets moois kunnen bouwen. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van een aggregaat en verlichting. Als dat nodig is, kunnen we zelfs een sleepvaartuig regelen voor het vlot,” aldus Veldman.

Naast deelnemers is de organisatie ook op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het op- en afbouwen en het in goede banen leiden van de Gondelvaart. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar hjwiersema@ziggo.nl of wiersemah@gmail.com.

Back to top button