Geslaagde reddingbootdag bij KNRM station in de Eemshaven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Eemshaven – Tijdens de nationale reddingbootdag afgelopen zaterdag waren de diverse reddingsstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in het land geopend voor het publiek. Ook het station in de Eemshaven deed mee aan deze landelijke open dag.

In de Eemshaven konden de bezoekers zich laten infomeren over het werk van de KNRM, ook was waren er veel activiteiten voor de jeugd. Kinderen konden deelnemen aan een kleurwedstrijd, zich laten schminken, er was een speurtocht uitgezet door het reddingsstation en er was een springkussen aanwezig. Maar de grootste publiekstrekker is het mee varen op de Jan en Titia Visser en de voormalige reddingboot “Gebroeders Luden” uit Lauwersoog. Shantykoor Westerstörm zorgde voor de muzikale omlijsting.

Verder waren er gedurende de dag demonstraties van onder andere de op Borkum gestationeerde Duitse reddingboot van de DGzRS, Jeugdbrandweer Delfzijl was aanwezig en gaven diverse demonstraties en Reddingsbrigade Appingedam en de politie stond met een stand bij boothuis.

Ondanks een koude start trok de open dag veel bezoekers naar de Eemshaven. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde reddingbootdag.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1100″]

Back to top button