Historisch Appingedam vijfde maal festivalhart

Appingedam – Spraakmakende artiest Wende, harpmeester Remy van Kesteren, harmonisch duo Tangarine: deze en nog veel meer namen vormen op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei de line-up van festival Terug naar het begin. Deze negende editie is groter dan ooit. Op het programma staan zo’n zestig acts op meer dan twintig locaties, met prachtig Appingedam als dynamisch middelpunt.

Van Zeeuwse folk (Broeder Dieleman) tot Groningse pop (Swinder) treden de artiesten op in de sprookjesachtige middeleeuwse kerken van Noord-Groningen. Bezoekers reizen op de fiets de wierdedorpen af met hun zelf samengestelde programma’s, maar iedereen belandt vroeg of laat in het stadscentrum van Appingedam. De historische binnenstad wordt gevuld met muziek, optredens en kunstzinnige uitingen in iedere denkbare vorm.

Openingsconcert

Wie houdt van gezelligheid en goed voedsel kan zijn of haar hart ophalen in De Proeftuin, achter de Nicolaïkerk. Daar vind je diverse heerlijkheden bij de foodtrucks en sfeervolle muziek vanuit de muziekkoepel. Door een mooie samenwerking met Eemsdelta College is er een vrolijke festivalaankleding, geopend met een feestelijke kinderoptocht (opgave via info@dedikkedingen.nl) op de vrijdag. Daarop volgt een ‘openluchtdiner’in De Proeftuin, met daarna het openingsconcert van Sabrina Starke in de Nicolaïkerk. Voor het slotconcert op zaterdagavond keert ook iedereen terug naar Appingedam. De Nicolaïkerk is dan het podium van de energieke strijkersformatie Fuse (bekend van Podium Witteman). Het volledige programma is te vinden op www.terugnaarhetbegin.nl.

Back to top button