Geslaagde jubileumshow Showteam Revolution Delfzijl

Delfzijl – Na weken van voorbereiding en training vierde majorette & twirlvereniging Showteam Revolution Delfzijl op 5 november haar 20-jarig jubileum. De groep ontstond na het ontbinden van malletband CSHD op 2 november 2001. “Het was spannend”, zo verteld de huidige voorzitter Jinny Smidts, “om als zelfstandige majorette & twirlvereniging door te gaan.”

“Destijds was ik zelf leidinggevende en dankzij het spontaan ontstaan van een interim-bestuur konden we door; en zie hier het resultaat!” Zoals u wellicht aan de datum ziet bestaat Revolution inmiddels al 21 jaar, maar vanwege het bekende virus kon er vorig jaar geen aandacht aan worden geschonken. Dat hebben ze dit jaar ruimschoots ingehaald. In een volle sporthal “de Ringen” showden de dames en 1 ‘heer’ hun routines.

Ook het bestuur en de commissies lieten een optreden zien. 20 jaar majorette en dat resulteerde deze avond in “oude” dames achter de rollator. Het publiek, dat naast ouders en familie van de huidige leden ook bestond uit oud (bestuurs)leden werden na de tweede pauze getrakteerd op een flasmob die uitgevoerd werd door beide trainsters Brenda v.d. Broek en Janieke Knez met diverse dames die de afgelopen 20 jaar lid zijn geweest.

Dat er een prima basis is gelegd zag het publiek terug in de geweldige show. De avond werd muzikaal ondersteund door muziekvereniging ‘Multiple’ uit Ten Boer. Revolution verzorgd regelmatig samen met deze band straatoptredens. Tijdens het dankwoord werden de diverse jubilarissen gehuldigd. Destiny Habing, Dilara, Sara en Selin v.d. Veen, Elise Oost en Jennifer Knoppers waren al 7,5 jaar lid. Dewi Rooske twirlt al meer dan 10 jaar en de beide leidinggevenden werden – naast het bedanken voor hun gewéldige inzet – ook nog eens vereerd met een bokaal ter ere van hun 25-jarige carrière in de twirlwereld.

Ook scheidend bestuurslid Lisette Runhart werd in het zonnetje gezet. Naast jaren lidmaatschap is Lisette al sinds de oprichting van de vereniging penningmeester. Het bestuur heeft gemeend haar daarvoor te belonen met het erelidmaatschap. Showteam Revolution is een bloeiende vereniging die momenteel 30 leden telt. Jaarlijks plaatsen ze zich voor de Nationale Kampioenschappen. Wilt u meer weten over de vereniging, kijkt u dan eens op de website. Bestuurders, leiding en leden kijken terug op een grandioos evenement. Met dank aan alle hulp en sponsoren die deze avond mede tot een groot succes hebben gemaakt.

Back to top button