Luthers Bach Ensemble zingt Bach’s Weihnachtsoratorium

Appingedam – Op zondag 18 december om 14.00 uur zal het Luthers Bach Ensemble het Weihnachtsoratorium ten gehore brengen in de Nicolaikerk.

Roffelende paukenslagen en schallende trompetten: de uitvoering van het feestelijke Weihnachtsoratorium is inmiddels traditie voor het Luthers Bach Ensemble. In de decembermaand werken we voor de uitvoering van dit meesterwerk voor kerst weer samen met een viertal gerenommeerde barok-solisten. In combinatie met artistiek leider Tymen Jan Bronda, die het Weihnachts inmiddels diverse malen op de lessenaar had staan, en zijn bijzondere interpretatie van het repertoire van Bach, belooft dit een onvergetelijke uitvoering van het Weihnachtsoratorium te worden.

Op eerste kerstdag 1734 zit de Thomaskirche in Leipzig bomvol. De kerstmuziek waarin de geboorte van het kindje Jezus centraal staat, start met paukenslagen die door de ruimte galmen. Fluiten en hobo’s vallen in, gevolgd door schetterende trompetten en virtuoze strijkers: het begin van een prachtig muzikaal uitgebeeld kerstverhaal.

Back to top button