Geslaagde culturele proeverij bij de ASWA in Appingedam

Appingedam – De culturele proeverij op 29 september in het ASWA gebouw was in alle opzichten een zeer geslaagde bijeenkomst.

Heerlijke gerechten uit China, Syrië, Turkije, Iran en Oezbekistan werden geproefd door de vele belangstellenden. Deze gerechten zijn bereid door een aantal bewoners van het AZC en statushouders.

De verschillende koks vertelden vol trots over hun zelf gemaakte gerechten uit hun land van herkomst. Daarna was er natuurlijk voor iedereen de gelegenheid van al dat lekkers te proeven en te genieten. Een ruime keus uit heerlijke warme en koude gerechten zoals onder andere dumplings,  gevulde wijnbladeren en baklava. Er was veel belangstelling voor deze heerlijke recepten en dit gaf, in het Nederlands, onderling weer mooie gespreksstof. Iedereen ging met een gevulde maag, een goed gevoel én vooral enthousiast naar huis!

Er komt zeker een vervolg op deze proeverij. Er is voldoende belangstelling om multiculturele kookworkshops te gaan organiseren, geweldig!

Deze proeverij was een activiteit van het taal- en participatie project #meedoen; een samenwerkingsproject van het AZC in Delfzijl en Cadanz Welzijn.Back to top button