woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Gemeente Eemsdelta uitgeroepen als ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’

Eemsdelta – Groningen Bereikbaar heeft samen met de Fietsersbond elf Groningse werkgevers tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. Deze erkenning is onderverdeeld in goud, zilver en brons. Goud ging naar Alfa-college, Avebe, Gemeente Groningen, TKP en UMCG. Zilver naar het Gomarus College, Menzis en PI Ter Apel. En Gemeente Midden-Groningen, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Pekela ontvingen een bronzen certificaat. Dit initiatief van Groningen Bereikbaar heeft als doel zo veel mogelijk werknemers op de fiets te helpen, goede fietsvoorzieningen spelen daarbij een belangrijke rol.

Bezoek Fietsersbond
In juni startte Groningen Bereikbaar de actie waarbij werkgevers werden opgeroepen om zich te nomineren voor de titel ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. Men kon daarbij het gratis fietsadvies van de Fietsersbond winnen, met daaraan gekoppeld het certificaat ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. Elf werkgevers gaven gehoor aan de actie. Deze bedrijven en organisaties zijn allemaal bezocht door de Fietsersbond. Tijdens de bezoeken werd gelet op de aanwezigheid en de kwaliteit van de fietsfaciliteiten. Ook werd indien nodig advies gegeven over het verder optimaliseren van de voorzieningen.

Felicitatie gedeputeerde Gräper-van Koolwijk
De provincie Groningen ontving eerder dit jaar zelf het gouden certificaat uit handen van de Fietsersbond omdat ze ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’ zijn. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk greep dat moment ook aan om Groningse werkgevers op te roepen zich ook aan te melden om Fietsvriendelijk Bedrijf te worden. Ze is blij met het resultaat. Gräper-van Koolwijk: “Graag feliciteer ik de elf werkgevers met hun certificering als Fietsvriendelijk Bedrijf. Wat goed om te zien dat de fietsvoorzieningen voor veel werknemers al zo goed op orde zijn en dat er tegelijk ook wordt gewerkt aan de verbetering daarvan”.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen