Gemeente Eemsdelta krijgt bijna 1,5 miljoen voor vaarrecreatie rond Loppersum en dorpshuis Zeerijp

Zeerijp – De gemeente Eemsdelta krijgt uit het Nationaal Programma Groningen bijna 1,5 miljoen euro. Met de brijdrage worden de kleine haventjes in de dorpen rond Loppersum teruggebracht. Ook wordt geld gestoken in het dorpshuis van Zeerijp.

Haventerreinen en vaarrecreatie rond Loppersum
In een aantal dorpen rond Loppersum kun je straks weer met een kleine boot varen en is het fijn verblijven op de aanlegplekken. De gemeente Eemsdelta heeft een bijdrage gekregen om kleine haventjes terug te brengen in de dorpen. Ook gaat de gemeente uitzoeken of ze de vaarwegen beter bevaarbaar kunnen maken. Het nationaal programma gaf al eerder een bijdrage, dit was om onderzoek te doen naar hoe ze de havens als centrale plek terug konden brengen in de dorpen. Met deze ruim 1.1 miljoen euro kunnen ze het project ‘Kwaliteitsimpuls haventerreinen en vaarrecreatie’ uitvoeren.

Dorpshuis Zeerijp
Toen bewoners van Zeerijp hoorden over het versterken van hun dorpshuis bedachten ze een plan om er een nieuw multifunctioneel dorpshuis van te maken. Een toekomstbestendige en energiezuinige plek als middelpunt van het dorp. Waarin een gymzaal, multifunctionele ruimtes, zzp-werkplekken en een informatiepunt voor toeristen te vinden is. De plannen van bijna twee miljoen euro zijn uitgewerkt en inmiddels is de bouw begonnen. De aangevraagde 363.000 euro door de gemeente Eemsdelta, voor het project ‘Dorpshuis Zeerijp’, is het laatste zetje in de rug tijdens de bouwperiode.

Back to top button