Besparen op je snorfietsverzekering doe je zo

Nederland – Heb jij een snorfiets en heb je deze enkele jaren geleden nieuw gekocht, dan is de kans vrij groot dat je een veel te hoge dekking hebt. Omdat er tegenwoordig vooral online allerlei verschillende mogelijkheden zijn om je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen, is het dan ook zeker aan te raden om dit minimaal eens per jaar te doen. Vooral wanneer je je maandelijkse vaste lasten wilt verlagen, is dit één van de belangrijke zaken om mee aan de slag te gaan. Zo kun je namelijk door je vaste lasten regelmatig te vergelijken, jaarlijks tot wel enkele honderden euro’s besparen. Dus wil jij weten hoe jij dit kunt doen, dan hebben wij een aantal handige tips voor je.

Hoe oud is je bromfiets?

Op het moment dat jij een bromfiets, auto of ander voertuig aanschaft die is voorzien van een motor en waarmee je de openbare weg betreed, ben je in Nederland verplicht minimaal een WA verzekering af te sluiten. Op het moment dat je een nieuwe bromfiets koopt, is het dan dus ook aan te raden verder te kijken dan alleen een WA verzekering. Vooral wanneer je bromfiets een flinke waarde vertegenwoordigt, zit je er niet op te wachten dat je zelf voor de schade moet opdraaien op het moment dat je door je eigen toedoen schade hebt opgelopen aan je bromfiets. Op basis van de leeftijd en ook de waarde van je bromfiets kun je via Alpina een bijpassende verzekering afsluiten, zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent.

Hoeveel kilometers rijd je per jaar?

Wanneer jij je snorfiets niet vaker dan een aantal keren per maand uit de schuur haalt, is het natuurlijk overbodig om een allrisk verzekering af te sluiten. De kans op een ongeluk is er natuurlijk altijd, maar wanneer je niet verder komt dan enkele tientallen kilometers, dan is de kans natuurlijk een stuk kleiner, dan wanneer je iedere dag naar school of je werk rijdt. Het aantal kilometers dat je rijdt is dus een belangrijke indicator om uiteindelijk te bepalen welke snorfietsverzekering jij het beste kunt afsluiten. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om maandelijks een flink bedrag te moeten betalen, terwijl het ook prima met minder kan.

Schors je scooter snorfiets

Een groot deel van de mensen die in het bezit zijn van een snorfiets, gebruiken deze alleen in de zomerperiode. Logisch natuurlijk want wanneer het regent is het natuurlijk geen pretje. Omdat het dan zonde is om te moeten betalen voor je verzekering, terwijl je je snorfiets niet gebruikt, is het een goed idee om je voertuig gedurende deze periode te schorsen. Dit kun je online doen via de RDW, waardoor je je voertuig vrijstelt  van de verplichting om deze te moeten verzekeren. Houd er uiteraard wel rekening mee dat het verboden is om de openbare weg te betreden en je een boete riskeert op het moment je dit wel doet. Dus wil je je scooter ook buiten de zomerperiode af en toe kunnen gebruiken, dan is het niet aan te raden je scooter te schorsen.

Back to top button