6.8 C
Delfzijl
8 maart 2021 16:21

Geen Sint Maarten in centrum van Delfzijl; winkeliers brengen Sint Maarten-snoep naar scholen en kinderopvang

KlussenKlussen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021

Delfzijl – De winkeliers in het centrum van Delfzijl geven gehoor aan het advies van de Veiligheidsregio Groningen om geen Sint Maarten-evenement te organiseren. Zo kan extra drukte en toeloop worden voorkomen als de winkels open zijn. De winkeliers zijn hier creatief op ingesprongen, dat is hen wel toevertrouwd. De kinderen lopen hun snoep niet mis: op 11 november bezorgt de Handelsvereniging in samenwerking met de weekmarkt Sint Maarten-snoep bij basisscholen, kindcentra en kinderopvang in Delfzijl.

De Handelsvereniging bedacht deze oplossing, omdat er door de coronamaatregelen al zo veel evenementen niet door kunnen gaan. ‘Terecht’, vindt de Handelsvereniging, ‘want de veiligheid en gezondheid van iedereen in Delfzijl staat voorop.’ De ondernemers staan dan ook pal achter het besluit dat het niet verstandig is om kinderen dit jaar langs de winkels te laten gaan.

De oplossing van de Handelsvereniging is door alle winkeliers in het centrum goed ontvangen.
Erik Bosscher (Robertus Dranken) zorgt ervoor dat het snoep bij de basisscholen, kindcentra en de kinderopvang bezorgd wordt. Op deze manier houden de winkeliers de Sint Maarten-traditie, zij het op een andere manier, toch nog in stand

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten