6.6 C
Delfzijl
21 april 2021 03:50

Automobilist (23) zonder rijbewijs crasht na achtervolging door Delfzijl

Delfzijl – Een automobilist is donderdagavond gecrasht na een achtervolging door Delfzijl. Getuigen zagen het voertuig met hoge snelheid over de wijk Doklanden rijden. De marechaussee reed achter het voertuig met een stopteken. De automobilist negeerde het stopteken waarna de achtervolging begon.

Op de Midscheeps verloor de automobilist is een bocht de macht over het stuur en klapte op een lantaarnpaal, vervolgens kwam het voertuig tot stilstand in een heg. De lantaarnpaal belandde in de tuin van een woning. In het voertuig zaten twee mannen, een 23-jarige bestuurder uit Delfzijl en een 27-jarige passagier uit Vleuten. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij weigerde bovendien een drugstest.

De politie is met zaklampen in de straat nog op zoek naar eventueel weggegooide spullen. Voor zover bekend is er nog niks aangetroffen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept.

De bestuurder overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. Na het onderzoek werd hij in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten