zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Galerie Ruigewaert opent nieuwe deuren in Appingedam

Appingedam – Op zondag 14 mei a.s wordt er bij galerie Ruigewaert om 15.30 uur een nieuwe expositie geopend met de titel “ RUIGE WERKELIJKHEID ” . Deze opening wordt verricht door Annelies Usmany-Dallinga locoburgemeester van Appingedam met o.a. Kunst & Cultuur in haar portefeuille.

Na 10 jaar in een cultureel erfgoed op het platteland in Niezijl te hebben gezeten, opent galerie Ruigewaert opnieuw haar deuren in een statig rijksmonument in Appingedam.

“Er verandert eigenlijk niet veel. Het concept (kunst tonen in een andere entourage dan men wellicht gewend is) blijft hetzelfde, de expositieruimte is wat kleiner, maar er is wel veel meer daglicht, wat de geëxposeerde kunstwerken alleen maar ten goede komt” zegt galeriehoudster Tjitske Regnery.

Zij is blij met deze verhuizing; het geeft haar een nieuwe uitdaging en meer expansie mogelijkheden, mede door de gemeente Appingedam die veel op het gebied van kunst & cultuur onderneemt. Er is even overwogen om de naam Ruigewaert te veranderen in Gouden Pand, (de huidige naam van dit prachtige rijksmonument), maar toch besloten Ruigewaert te laten bestaan, zodat iedereen de galerie weer weet te vinden.

In de 1e expositie zijn Gertjan Scholte-Albers en Sonja Brussen de kunstenaars die de spits afbijten. Op zaterdag 13 mei bieden zij de mogelijkheid tot voorbezichtiging van 12.00 tot 17.00 uur. Sonja Brussen zal tijdens de opening op zondag haar nieuwe boek “ Inspired by Nature ” presenteren en signeren. Dit is een 80 pagina’s tellend exemplaar die het verhaal vertelt van de zoektocht naar lucht, licht en ruimte, aangevuld met vele foto’s van haar schilderijen. De expositie duurt t/m 6 augustus 2017.

Openingstijden vr & za 12.00 – 17.00 uur, zo van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. speciale openingstijden, adres van de galerie etc. zie www.galerieruigewaert.com.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle