Fotoverslag: Hoogwater in de haven van Delfzijl

Delfzijl – De wind die vandaag waaide is inmiddels in kracht afgenomen en de verwachte waterstand van 4,20 meter boven NAP is niet uitgekomen. Waterschap Noorderzijlvest liet in de middag weten dat de hoogst gemeten waterstand uitkwam op 3,78 meter boven NAP.

Vanmorgen vroeg stelde het waterschap hun protocollen al in werking. De dijkdoorgangen (coupures) werden gesloten en de dijkbewaking werd ingesteld. Onder toeziend oog van tientallen nieuwsgierigen kwam het water even na half twaalf in de morgen over de kade.
Doordat de wind nog een tandje bijzette kwam het water snel opzetten en stond het water binnen een uur tegen de coupures.

Nadat het hoogste punt was bereikt en de wind ging liggen werd de dijkbewaking gestopt. Ook de coupures konden aan het eind van de middag weer open.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1873″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button