Ondanks onstuimig weer toch mensen actief met opruimen kustlijn

Eemshaven – Ondanks de harde wind en het hoge water gingen toch enkele tientallen mensen langs de kust tussen de Eemshaven en Noordpolderzijl op zoek naar aangespoelde spullen. Ook werden spullen die niet bruikbaar waren zoveel mogelijk opgeruimd. Maar door de grote hoeveelheid aan klein afval is dat bijna onbegonnen werk.

In de Eemshaven zijn de gevolgen van de containerramp met de MSC Zoe steeds meer zichtbaar. Het schip verloor, op 2 januari, 270 zeecontainers boven Borkum. In eerste instantie spoelde er weinig aan in de Eemshaven maar sinds een aantal dagen en vooral na de harde wind van vandaag spoelt er steeds meer aan.

Woensdag wordt er weer gestart met georganiseerde opruimacties langs de kust.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1874″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button