zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Fietsroute langs Groninger molens tijdens het Groninger Molenweekend

Groningen – Het Groninger Molenweekend op 12 en 13 juni heeft als doel om mensen bij de molens in hun buurt en de hele provincie te betrekken. Het Molenweekend vindt elk jaar plaats in het tweede weekend van juni. Tijdens dit weekend zijn zoveel mogelijk Groningse molens geopend voor het publiek. Molenaars en molengidsen organiseren diverse activiteiten voor de bezoekers.

Groninger Molenweekend 2021
Traditiegetrouw is het tweede weekend van juni Groninger Molenweekend. Dat is ook in 2021 het geval, namelijk op zaterdag 12 en zondag 13 juni, met dit verschil dat de molens vooral online bezocht kunnen worden. Erfgoedpartners heeft ervoor gekozen de molens in het zonnetje te zetten door 2021 uit te roepen tot het jaar van de Groninger Molenzomer. Molens in het echt bezoeken kan nog steeds, maar dan zijn ze meestal alleen aan de buitenkant te bewonderen. Bij veel molens zijn gelukkig wel informatiepanelen geplaatst en als je geluk hebt, is de molenaar aanwezig. Want mondjesmaat bezoek toelaten op de molen is mogelijk maar het is aan de molenaar om te bepalen of de molen toegankelijk is. Hopelijk is er volgend jaar weer een Groninger Molenweekend met veel activiteiten en volop draaiende molens!

Speciaal voor de Groninger Molenzomer heeft Sanne Meijer in opdracht van Erfgoedpartners en CGTC een molenfietsroute van circa 52 kilometer samengesteld. De fietsroute loopt langs zeven molens in Noord-Groningen. Naast deze zeven molens is er in de route ook aandacht voor de Menkemaborg in Uithuizen, de Pancratiuskerk in Godlinze en Plaats Melkema in Huizinge.

Molenroute
De route is te vinden op de site van het Routebureau Groningen, daar kunt u de route opslaan/printen en ook de coördinaten downloaden

Kleurplaat
Voor de jongste molenliefhebbers heeft Marion Roelink voor het Groninger Molenweekend en de Groninger Molenzomer een kleurplaat gemaakt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto